9 Nisan 2014 Çarşamba

Opera Blog Servisini Kapattı!

Bu yazıyı daha önce yazmak istiyordum ancak belki açılır ümidiyle bekledim. Webmaster camiasında özellikle linkwheel ve paravan blog oluşturmak üzere sıklıkla kullanılan Opera Blog artık kapandı. Şirket resmi web sitesinde yaptığı duyuruda artık opera üzerinden kişilerin blog açmasına izin verilmediğini destek verdiği tüm dillerde duyurdu!

Bildiğiniz gibi Opera dünyanın en büyük web tarayıcılarından biri. Rakipleri Google Chrome, Mozilla Firefox ve Internet Explorer’ın çoğu zaman gölgesinde kaldığı düşünülse de; dünyada kayda değer sayıda fanatikleşmiş kullanıcısı olan bir internet tarayıcısıdır. Şüphesiz Opera'nın blog servisini kapatma kararının ardında birçok geçerli neden vardır. Ancak gerçek binlerce yazarı bulunan bu projenin bu şekilde kapatılması ve o firmaya güvenerek bloglarına içerik girenlerin yüz üstü bırakılması firmanın itibarını oldukça sarsacaktır.

Opera Blog diğer ücretsiz blog servislerine nazaran çok daha kaliteli ve SEO çalışmalarında etkili bir blog sağlayıcıydı. Bunun nedeni diğer ücretsiz servisler gibi sub domain üzerinden değil, direk ana domain üzerinden hizmet vermesiydi. Yani opera.com/blogisimi şeklinde bir url oluşturup açtığınız bloga içerik girebiliyordunuz. Buda çok güçlü bir web sitesi olan opera adresine direk yazı yazmanız anlamına geliyordu. Zaten opera blog içerisine yazılan yazıların saniyesinde index alması, çıkış yapılan backlinklerin ise do follow olup anahtar kelimelerde desteklediğimiz sitelere muazzam katkı sağlaması; Opera Blog’un en belirgin özellikleri arasındaydı.

Açıkçası bu anlattığım özellik bana göre webmasterlar tarafından keşif edilmiş ve yoğun bir şekilde linkwheel sistemleri için kullanılmaya başlanmıştı. Durum böyle olunca sadece seo çalışmaları için açılan binlerce bloga hizmet vermek Opera gibi kurumsal bir şirkete yakışmadığı düşünüldü ve şirketin blog sağlayıcısı kapatılma kararı alındı. Bu noktada herhangi bir duyumum yok, ancak kişisel görüşüm ve tahminim bu yönde.

Sonuç olarak artık Opera yok! Girilen onca içerik yok. Bu da bizlere SEO çalışmalarımızda sadece ücretsiz servislere bağlı kalmamız hususunda iyi bir ders sanırım, çünkü hiçbir zaman kapatılmayacağını sandığınız bir site sistem bile ansızın kapatılabiliyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder