2 Eylül 2014 Salı

Altın için Taksitli Alım Fırsatı

Bildiğiniz gibi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK, kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişleri kısıtlamıştı. Birçok malın alımında taksitli alım kaldırılırken, maksimum taksit miktarı 9'a indirilmişti. Kuyumculuk sektöründe de taksitler kaldırılmıştı. Son bir kararla BDDK, kuyumcu harcamalarına yeniden taksit imkanı sundu.

BDDK, kredi kartı ile yaptığı düzenlemede bir değişiklik yaparak kuyumculuk harcamalarına 4 aya kadar taksit imkanı sundu. BDDK'nın internet sitesi üzerinden yayınladığı bu bilgi Banka Kartları ve Kredi Kartları Yönetmeliği değişiklik taslağına göre, kuyumcu harcamalarının, taksitlendirme yapılmayacak ürünler kapsamından çıkartıldığı belirtildi. Kuyumculuk alışverişlerinde maksimum taksit oranı 4.

Bu düzenlemenin altına olan düşen talebe etkisi olması için yapılmış olacağı belirtiliyor. Aşırı düşen fiyatlar sonrasında fiziki altın alımı artmış ve kuyumcularda altın sıkıntısı yaşanmaya başlamıştı. Altın fiyatları ise 4 günlük düşüşünün ardından toparlanmaya başladı.

Altın fiyatları, Haziran ayından bu yana en düşük seviyelerini gösteriyordu ve satın alımların destekleneceği spekülasyonlarının artması ile altın 4 günlük düşüşünün ardından ilk defa yönünü yukarı çevirdi. Spot altın fiyatları % 0,2 oranında yükselerek ons fiyatı 1,268 dolar seviyesine yükseldi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder