30 Eylül 2014 Salı

Erken Yaşta Zengin Olmak İsteyenler!

Hemen hepimiz gençken para kazanıp emeklilikte daha rahat bir yaşamın hayalini kurarız. Peki, bu rahat yaşama neden şimdi sahip olmayalım ki?

Yaşlanmadan köşeyi dönebilmek için önce para kazanmalısınız. Size yüksek para getirecek sağlam bir kariyer oluşturarak büyük bir adım atabilirsiniz. İyi bir akademik kariyer, doğru bir meslek seçimi ve bunlar için en uygun bölgenin seçimi güzel bir başlangıç olacaktır. Düzenli olarak para kazanmaya başladığınız ise para yönetimi konusunda bilinçli olmalı ve tasarruflu bir kişi olmalısınız.

Tasarruflu olmak tutumlu bir insan olmak demektir ve kendi bütçesini düşündüğü kadar dünya servetine de değer veren bir kişidir. Gelir – gider dengesini iyi kuran bir kişi, parasını iyi yönetebilir. Aynı zamanda eline geçen paradan düzenli olarak bir miktarı biriktirmesi ve bu parayı doğru bir şekilde değerlendirmesi sayesinde gelirini de kolaylıkla arttırabilecektir. Bu sayede de erken yaşta daha çok parası olabilir ve arzu ettiği rahat yaşama kavuşabilir. Bu aşamalar hakkında detaylı bilgileri bu yazıdan edinebilirsiniz: http://borsanasiloynanir.co/yaslanmadan-nasil-koseyi-donerim/

Paranızın hesabını bilerek harcamak, maddi sıkıntıya düşmeden geçinmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle gelirinizi mümkün olduğu kadar çok arttırırken, giderlerinizi kısmanız gerekmektedir. Elektrik, su gibi faturalarınızı minimuma indirmek, mutfak masrafınızı iyi bir şekilde değerlendirmek gibi giderinizi kısabileceğiniz kolay noktaları araştırmalısınız. Sonrasında da birikimlerinizi en doğru şekilde değerlendirerek bu hayatın tadını çıkartabilirsiniz.

Bu resim her şeyi anlatıyor diyebiliriz aslında. Genç insanın vakti ve enerjisi var ama parası yok. Orta yaştaki insanın ise parası ve enerjisi var ama vakti yok. Yaşlı insanın ama zamanı ve parası var ama bunları değerlendirecek enerjisi yok. Bu da bize gösteriyor ki, hayallerinizi emekliliğe ertelemeyin. Çünkü o zaman hayalleriniz hala olacak, onları gerçekleştirmek için paranız ve zamanınız da olacak ama enerjiniz olmayacak. Bu nedenle enerjiniz varken, para kazanmayı bilin! Özellikle de genç yaşlarda paranızın kıymetini bilin ve parayı yönetmeye başlayın.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder